Sommerferien

Det er nu du skal bestille årets sommerferie

Rejser

Det kan godt være, at du først nu er ved at komme dig over julen. Men alligevel er det allerede nu tid til at begynde at tænke på sommerferien – selvom den kan synes langt væk.

I hvert fald hvis du vil bruge et af de danske rejsebureauer, som sælger charterrejser. For januar er højsæson for bestilling af ferien sydpå.

Så hvis du gerne selv vil kunne bestemme din destination, kan det ikke hjælpe, at du venter. For så er der i hvert fald ikke frit valg imellem de bedste hoteller og destinationer.

Men måske er du slet ikke interesseret i en charterrejse til sommer? Måske vil du hellere på en spændende ferie et mere specielt sted end Mallorca eller Kreta.

Så skal du i stedet kigge imod et af de mange niche-bureauer, som har skræddersyet deres rejser og kompetencer mod specielle destinationer eller rejsetyper.

Her kan du komme lige derhen, hvor du vil. Og faktisk behøver det ikke være meget dyrere end en traditionel charterrejse. For charterrejse-bureauerne skruer priserne voldsomt op i sommerferien. Og det gør de mindre rejsebureauer ikke nødvendigvis.

En sidste mulighed er at klare det hele selv. Altså selv booke både flybilletter og hoteller.

Her får du uden tvivl den største fleksibilitet. Men til gengæld ligger der også mere arbejde i det. Og økonomisk kan det ikke altid betale sig. For de danske rejsebureauer kan tit opnå nogle gode priser på hoteller og flybilletter, fordi de køber dem i bundter.

Men faktum er, at uanset om du vælger at købe en charterrejse, en rejse hos et mindre bureau eller klare det hele selv, så bør du allerede nu begynde at overveje, hvor sommerferien skal gå i det nye år.