Lissabon

En storby mange overser

Rejser

Når man snakker europæiske storbyer, så falder snakken ofte på byer som London, Paris, Madrid eller Rom, som du blandt andet kan læse mere om på storbyfan.dk. Og det er som sådan også helt fint, da det jo er nogle af de mest befolkede storbyer her i Europa, og det er nogle af dem, man bare må opleve. Men der er en storby, der ofte ryger i glemmebogen for os danskere, og det er Lissabon. Det er ikke så tit, man støder på folk, der smutter en tur til den portugisiske hovedstad, og det er ærlig talt en skam, for der er så meget at komme efter.

Så hvis du er en af de rejsende, der ofte har været på storbyrejse, men som aldrig har besøgt den smukke by i Portugal, så er det på tide, du får det gjort. Det er nemt at komme dertil, og flybilletterne kan ligge på helt ned til 100-200 kroner pr. vej. Så det kan på ingen måde være prisen, der er stopklodsen for din tur til Lissabon. Så når du næste gang skal bestille din storbyrejse, så kan det være klogt at overveje Lissabon. Smuk kultur, søde mennesker, nogle af Europas bedste hostels og et lækkert lokalt køkken.

Der er ingen tvivl om, at de andre hovedstæder som London, Paris og Rom også er fede og kulturelle, men dem ved man bare så meget om i forvejen, og du har sikkert også været alle stederne mere end en gang. Så gør dig selv den tjeneste at prøve noget lidt anderledes. Det kan jo være, du går hen og bliver helt forelsket i Lissabon, efter du har besøgt byen. Det kan i hvert fald gøres billigt, og det tager ikke meget mere end et par timer at flyve dertil. Så hvad holder dig tilbage?