Lån

Er et lån en god idé?

Økonomi

Hvis du har svært ved at finansiere din ferie eller dit tv, så kunne det være en idé at låne penge. Men inden du bare kaster dig over det første og bedste forbrugslån, bør du lige stoppe op og tænke dig om – og så lige læse denne artikel.

For det første er det ikke sikkert, at det overhoved er en god idé at optage et lån. Har du en række forbrugslån i forvejen, skal du passe meget på. For kan du ikke betale dem tilbage, risikerer du at havne i RKI – og det er ikke et sted, hvor du ønsker at stå.

En enkelt undtagelse er der dog, hvis du har en del lån i forvejen – og det er, hvis du har mulighed for at få et billigere lån end dem, som du har nu. Så kan du bruge det nye lån til at betale nogle af de gamle lån af.

Vælg det rette lån

Men har du ikke de store lån i forvejen, kan det være fint nok at låne penge. Men overvej lige, hvordan du gør det.

Det hurtigste er et sms-lån. Men det er også det dyreste. Her kommer du til at betale nogle ekstreme renter, således at dit lån bliver meget dyrt.

Skal det gå hurtigt, bør du i stedet overveje et online lån. Det er meget billigere og tager væsentlig kortere tid.

Det billigste lån får du dog gennem banken. Til gengæld kræver det jo så også en tur forbi din bankrådgiver, inden du har pengene på din konto. Og spørgsmålet er jo så, om du kan vente på det.