Slankekur

Slanketips og livsstil

Sundhed

Hvis du gerne vil have et slanketips, så er det at droppe alle ugebladskurene og i stedet ændre din livsstil.

For der er ingen tvivl om, at du taber dig, hvis du følger en kur fra et af ugebladene. Det er sandsynligvis meget kedeligt, mens det står på, men når du kigger dig i spejlet efterfølgende, vil du sikkert godt kunne lide, hvad du ser.

Det største problem med den slags slankekure er dog ikke, at de er kedelige at følge. Ingen tvivl om, at det er de, men problemerne starter først, når kuren er slut.

For når du igen kigger på dig selv i spejlet et par uger efter, er det ikke sikkert, at du kan lide, det du ser. For nu har du sikkert taget det hele på igen, efter at du er begyndt at spise normalt igen. For i praksis har du jo ikke ændret noget.

Du kan så vælge at gå på slankekur igen – og derved bliver din vægt det, som man kaldet for yoyo-vægt, hvor den ryger op og ned. Og det er ikke sundt.

Ny livsstil

Du kan dog også vælge at gå en anden vej og ændre din livsstil mere permanent. Det kræver en større indsats, men til gengæld er gevinsten også, at de kilo, som du taber, de kommer ikke tilbage igen.

Helt grundlæggende handler det om, at du skal indtage færre kalorier end du forbrænder. En måde at gøre det på, er ved at spise sundere – og derved færre kalorier. En anden mulighed er at skrue op for motionen – og derved forbrændingen. Og gør du begge dele, er det naturligvis bedst.

Og det skal du så blive ved med permanent. Derfor skal du også finde en form for mad, der godt nok er sund – men som du også har lyst til at spise. Og på samme måde skal du finde en motionsform, som du faktisk har lyst til at dyrke – og som ikke bare er en sur pligt.